LÁZEŇSTVÍ v Luhačovicích [ Lázeňství ]

LÁZEŇSTVÍ v Luhačovicích
Luhačovice jsou největší moravské lázně s dlouhou tradicí lázeňské léčby dýchacích cest, trávicího ústrojí, diabetu a pohybového aparátu. Proslulé jsou přírodními léčivými prameny, příznivými klimatickými podmínkami a příjemným prostředím, ve kterém se snoubí krásná příroda a typická architektura.

Na území Luhačovic vyvěrá 16 hydrouhličitanochloridosodných kyselek a jeden sirný pramen. Nejznámějšími minerálními prameny jsou Vincentka, Aloiska, Elektra, Pramen Dr. Šťastného a Sv. Josefa. Teplota vyvěrající vody se pohybuje mezi 10 - 12°C. Luhačovické vody jsou považovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě pro vysoký obsah minerálních látek a pro vynikající proplynění volným kysličníkem uhličitým.

V Luhačovicích se léčí: onemocnění dýchacího ústrojí, nemoci trávicího ústrojí, nemoci z poruch výměny látkové a poruchy pohybového aparátu.

Lázeňská léčba spočívá ve využití přírodních léčivých zdrojů v kombinaci s nejmodernějšími léčebnými a rehabilitačními metodami. Léčebné metody jsou mimo jiné - pitná léčba, inhalace, koupele v přírodní minerální vodě, vodoléčebné procedury, klasické, reflexní a subaquální masáže, elektroléčebná terapie.
LÁZEŇSTVÍ v Luhačovicích

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Lázeňství
AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 56, 10.04.2007 v 11:40 hodin
Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule
Penzion U Holubů Nový Jičínv v Novém Jičíněhodnocení