Mototuristická trasa Nový Jičín - Veřovice [ Motoristická trasa ]

Nový Jičín - Hodslavice - Hostašovice - Veřovice - Frenštát p. Radhoštěm - Trojanovice - Pustevny (autem 55 km, pěšky 7 km)

Z Nového Jičína pojedeme směrem na Valašské Meziříčí přes Bludovice do Hodslavic. V r. 1798 se zde narodil známý historik a politik František Palacký (1798 - 1876). Zde se zastavíme a prohlédneme si Památník Františka Palackého, který od r. 1796 sloužil jako škola. Za shlédnutí stojí také dřevěný kostelík z r. 1551.

Z Hodslavic je možné pokračovat směrem na Hostašovice k přehradě, kde je možnost koupání a rybolovu, nebo přes Mořkov, Veřovice do Frenštátu p. Radhoštěm. Ve Frenštátu p. Radhoštěm uvidíme skokanské můstky, dřevěný kostelík přenesený sem z Ukrajiny, historické jádro města s kostelem sv. Martina nebo kostel sv. Jana Křtitele z první třetiny 17. stol.

Z Frenštátu p. R. pojedeme do Trojanovic a odtud lanovkou, která vyjíždí na Pustevny každou celou hodinu v době od 8:00 do 16:30. Na Pustevnách si prohlédneme lidovou architekturu v podobě několika staveb, z nichž nejznámější jsou Maměnka a Libušín.

Z Pusteven se po modré turistické značce dostaneme až na vrchol Radhoště (1129 m), se sousoším Cyrila a Metoděje a po občerstvení v malé hospůdce se vydáme stejnou cestou zpět do Nového Jičína.

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Motoristická trasa
AKTUALIZACE: Kateřina Krestová (Městské kulturní středisko) org. 56, 25.06.2008 v 11:16 hodin
Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule
Penzion U Holubů Nový Jičínv v Novém Jičíněhodnocení